Випадок у бурінні свердловини у сел. Бабаї

У 2011 році наша компанія бурила свердловина у селища Бабаї харківського району, на височині, ближче до спортивного комплексу Анжер (зараз розважальний комплекс Soho).

Найкраще рішення бурити свердловину – в результаті проблема

Випадок у бурінні свердловини у сел. БабаїБуріння свердловини у сел. БабаїНайкращим рішенням було бурити на жовтий полтавський пісок, але проблема була в тому, що всі найближчі свердловини, які були пробурені на цей пісок, були проблемними. У всіх свердловинах замість чистої води йшла вода з домішкою піску.

Нас це не збентежило, пробуривши 57 м, ми розібралися – чому така проблема трапляється при бурінні свердловин у цьому районі. Водоносний горизонт був представлений пилуватим піском, а отже такий пісок міг проходити через осередок фільтра свердловин.

Потрібно було захистити фільтр свердловини від дрібнозернистих пісків.

Буріння свердловини у сел. БабаїЯк Ви, можливо, знаєте фільтра додатково захищені від дрібнозернистих пісків спеціальною обсипкою для фільтрів (кварцовий пісок), яка рівномірно розподіляється по зовнішній стінці фільтра свердловини.

Але простий кварцовий пісок не захищає фільтра від пилуватих водоносних пісків, він просто пропускає крізь себе, де вони забивають осередки фільтра чи проходять крізь нього.

Вирішення проблеми при бурінні свердловини

Буріння свердловини у сел. БабаїНа цю свердловину ми придбали спеціальне дороге обсипання, а саме - фракційний просіяний кварцовий пісок - фракцію 0,5 - 3 мм, певної округлої форми.

Вартість цієї обсипки в 4-5 разів дорожча за звичайну, але застосовуючи її при бурінні свердловин в Бабаях, ми повністю позбавили всіх наших Замовників проблем з домішками піску у воді.

Зараз ми використовуємо найефективніші варіанти обсипок, при бурінні не тільки у Бабаї, тому що пилуваті піски зустрічаються і у Високому, і в Люботині, і в інших місцях і районах.

Випадок у бурінні свердловини у сел. Бабаї

Назад
Зв'яжитеся з нами:
*
Питання:
Тисніть:
(066) 028 78 08