Буріння свердловин своїми руками в Харкові і Харківській області

Як пробурити свердловину своїми руками?

Куди бурити?

Насамперед потрібно розуміти, на якій глибині знаходитися вода. Запитавши у сусідів, знайомих буровиків чи подивившись на рівні найближчих річок, озер або інших джерел води, ви повинні розуміти - на скільки вище ви знаходитеся. Так само бажано розуміти - в якій породі перебуває ваша вода.

У Харківській області та місті Харкові буріння свердловин найчастіше роблять на пісок, піщаник або крейду. У рідкісних випадках воду можна взяти з суглинку або секреций глин. Так само ви повинні розуміти, що, якщо вода у Вас на ділянці перебуває у піску, в такому випадку Вам потрібен буде свердловинний фільтр. У всіх інших випадках він буде не потрібен. Найкраще купити або виготовити самому фільтр із сітки нержавійки галунного плетіння 56 осередку, так як з ним найпростіше працювати.

Після цього можна сміливо починати бурити!

Чим бурити?

Найпростіше виготовити самому або придбати шнеки (довгий ледобур теж підійде), металеву желонку (стакан з клапаном), триногу, механічну лебідку (таль) і троси (10 мм товщиною мінімум). Діаметр шнеків і желонки повинні бути трохи більше діаметру труби. Найкраще ставити труби 125Д, відповідно буровий інструмент повинен бути 140Д мінімум.

Спочатку перші 3-4 м, залежно від довжини шнеків, треба пробурити отвір, після цього кидаємо вниз желонку і відбираємо породу. На протязі декількох годин, днів або тижнів, в залежності від Вашої спортивної форми і щільності порід, ви дійдете до води. Найпростіше взяти воду з секреций глин (глина, в якій знаходиться в тріщинах вода) або суглинків, трохи складніше з пісковика (в народі каменю) або крейди, найскладніше з піску.

Якщо Вам не пощастило і у Вас першим водоносним горизонтом йде пісок (виходячи з нашого досвіду буріння свердловин в Харкові і Харківській області пісок йде першим в 90% випадків), в такому випадку ви можете розраховувати на малий приплив води у Вашій свердловині, так як желонкою без гідравліки ви не зможете доставити фільтр в самий низ (підошви горизонту) водоносних пісків. Вам доведеться брати воду з верхнього піску (покрівлі горизонту), а там її буде дуже мало.

Другий варіант - це придбати або виготовити самому малогабаритну бурову установку і пробурити Вашу свердловину на підошву піску або взяти воду з другого або третього водоносного горизонту. Але в цьому випадку Ви повинні розуміти, що бурити з промиванням набагато складніше, в силу ряду причин, так само один з великих мінусів - вартість обладнання буде понад 2-2,5 тис. доларів.

Труднощі, які можуть виникнути в процесі буріння і після

Головна проблема, яка виникає у всіх початківців буровиків - це не знання порід, їх особливостей, визначених закономірностей їх розташування і системи. У деяких випадках ви можете втратити в свердловині свою желонку або шнеки через те, що їх замулило, завалило, засипало або прихопило породою.

Так само в процесі експлуатації свердловина може замулюватися або засипатися нестійкими породами, якщо були допущені помилки в процесі буріння. Як наслідок ви можете безповоротно втратити обсадні труби, фільтр і Вашу працю.

Буріння свердловин відносять до будівництва підвищеної складності навіть бурові організації, які мають досвід робіт на тисячах успішно пробурених свердловинах в Харкові і Харківській області, який маємо і ми. Всі Можуть припуститися помилки. Але за нашу помилку Вам не доведеться платити, так як ми цінуємо нашу репутацію і надаємо на свердловину гарантію.

З огляду на всі ризики і можливі форс мажори набагато простіше і дешевше, довірити вашу свердловину професіоналам!

Назад
Зв'яжитеся з нами:
*
Питання:
Тисніть:
(066) 028 78 08