Який вибрати насос для свердловини

Вибір оптимального насоса для свердловини (ціна-продуктивність) саме під Вашу свердловину і подальший його монтаж входить у вартість буріння!

Коли треба вибирати насос для свердловини?

Насос для свердловини підбирається вже під готову свердловину, виходячи з цього поспішати з його покупкою не варто, так як Ви ризикуєте купити або сильно потужний насос або сильно слабкий по продуктивності.

Поки ми не знаємо остаточної глибини свердловини і глибини установки насоса підбирати насос рано.

Огляд насосів для свердловини

  • Найкраще відцентрові насоси
  • Шнекові насоси - це вчорашній день
  • Вібраційні насоси типу Малюк, Струмок і т. д. заборонено опускати в свердловину - вони завдають непоправної шкоди самій свердловині і після їх використання гарантійні зобов'язання знімаються!
  • Китайські насоси зараз домінують на ринку по співвідношенню ціна-якість, вітчизняні не витримали конкуренцію, європейські бренди на нашу думку не раціональні в силу вкрай високої ціни.

Вибираємо насос для свердловини

На кожні 10 метрів опускання насоса в стовбур свердловини ми втрачаємо 1 атмосферу тиску води, для комфортного користування Вашої свердловиною нам потрібен насос, який качатиме воду з тиском 2.5-4 атмосфери.

Вибрати насос для свердловини Вибрати насос для свердловини

Для прикладу: в свердловину глибиною 30 м потрібно встановити насос на глибину 20 м, відповідно нам потрібен насос, який, втративши на глибині 2 атмосфери, на виході повинен видавати 3, тобто насос повинен качати 5 атмосфер. Такі параметри у насоса марки Водолій БЦПЕ 50 або Aquatica 777403, який стоїть на момент написання статті 4500 грн.

Насос монтується на 2-3 м нижче динамічного рівня води в свердловині (рівень, де надходження і відбір води однакові). Наприклад, навіть в 100 м свердловині насос може знаходиться на 15 м - це говорить про те, що тиск в пласті води настільки сильнbq, що він видавив воду на ці 15 м.

Буріння свердловини на воду - як вибрати місце?

На який горизонт потрібно пробурити свердловину - піщаник (в народі - на камінь), на пісок або на крейдяний горизонт (на крейду)?

Який вибрати насос для свердловини

Назад
Зв'яжитеся з нами:
*
Питання:
Тисніть:
(066) 028 78 08