На який горизонт потрібно пробурити свердловину - піщаник (в народі - на камінь), на пісок або на крейдяний горизонт (на крейду)?

Поширена помилка, що, чим свердловина глибше, тим краще вода, зазвичай все навпаки, особливо в Харкові і Харківській області - чим свердловина глибше, тим вище кількість двох і трьох валентного заліза у воді (вода жовтого кольору). При виборі водоносного горизонту, щоб пробурити свердловину , краще довіритися професіоналам - буровій компанії!

Свердловини і водоносні горизонти - характеристики

Як правило, менш глибокі - це свердловини (від 15 до 50 м) на пісок, в нашому випадку це жовтий пісок середньо і крупнозернистий Полтавський - в ньому підвищені концентрації солі жорсткості (білий наліт на чайнику після кип'ятіння), сіро-зелений пісок середньо і мелокозерністий Харківський - в ньому, як правило, підвищено залізо, що набагато гірше жорсткості.

Від 25 м до 80 м в нашій області залягають пісковики від світло зелених обухівських до темно зелених межигірських і до темно зелених київських, і тут знову та ж ситуація - зі збільшенням глибини менше солей жорсткості, але більше заліза.

Від 40 до 120 - бучакський сірий пісок дрібнозернистий, в ньому, як правило, підвищено залізо.

Пробурити свердловину Пробурити свердловину

Крейдяний горизонт - пробурити свердловину.

Крейда в свердловинах Харківської області залягає від 10 до 90 м і ділиться на яруси: у верхніх ярусах крейда пластична несформована, молода і, як правило, багатий сірководнем, солями і металами, в ньому так само наявність величезної кількості води.

Зі збільшенням глибини кількість води зменшується, крейда стає твердіше і сірководню все менше і менше, ближче до 90 м крейда і зовсім суха, тому завдання бурової компанії пробурити свердловину і зловити золоту середину і домогтися максимальної якості води.

При цьому не можна втратити кількість води, наприклад, свердловина 56 м буде жахлива вода, але її багато, свердловина 58 м - вода гарна, але її не дуже багато, а свердловина 60 м - без води.

На який горизонт потрібно пробурити свердловину?

Звичайно на той горизонт, який дасть кращу воду!

Якщо у всіх Ваших сусідів вода погана - не обов'язково, що і у Вас буде така ж. Можливо, що у них водоносний горизонт, на який потрібно було пробурити свердловину , обраний не вірно.

Наприклад, у них пробурили свердловину 40 м, а не 25 м, просто не побачили воду в силу браку досвіду. Це дійсно досить трудомістко і посильно професіоналам своєї справи, які мають величезний досвід.

Наше завдання - не пробурити Вам глибше свердловину, а зробити її таким чином, що б Ви нас могли рекомендувати.

Наша гарантія на свердловину - зобов'язання усувати дефекти в разі їх наявності на першу вимогу клієнта (Замовника) протягом 5 років експлуатації свердловини.

Буріння свердловини на воду - як вибрати місце?

Який вибрати насос для свердловини?

На який горизонт потрібно пробурити свердловину - піщаник (в народі - на камінь), на пісок або на крейдяний горизонт (на крейду)?

Назад
Зв'яжитеся з нами:
*
Питання:
Тисніть:
(066) 028 78 08